Den Gamle By i Aarhus

Home/Nyheder/Den Gamle By i Aarhus

UniPoint A/S er blevet valgt som leverandør og har leveret både talevarslingsanlægget og sikkerhedsbelysningen (centralt 220V anlæg med tilhørende armaturer) til den nye permanente udstilling i Den Gamle By i Aarhus samt til de øvrige nye udstillinger, som bl.a. Plakatmuseet.

UniPoint A/S er blevet valgt som leverandør og har leveret både talevarslingsanlægget og sikkerhedsbelysningen (centralt 220V anlæg med tilhørende armaturer) til den nye permanente udstilling i Den Gamle By i Aarhus samt til de øvrige nye udstillinger, som bl.a. Plakatmuseet. Tirsdag den 11. april 2017 åbnede H.M. Dronningen Den Gamle Bys nye permanente udstilling om Aarhus’ historie fra vikingetid til nutid. Udstillingen ”Aarhus Fortæller” som er blevet en del af den permanente udstilling, og kom til at ligge under jorden i Den Gamle By. Byens historie bliver fortalt i udstillingen, hvor man kan følge udviklingen hele vejen fra vikingetiden og frem til vores tid. Ind imellem de to tidsperioder kan besøgende blandt andet blive klogere på Aarhus i reformationen og under den tyske besættelse.

Velkommen til en tidsrejse i 1200 års historie Aarhus Fortæller er den første samlede museumsfortælling om byens historie fra vikingetid til nutid. Udstillingen er en permanent installation på 800 kvadratmeter, der ligger under jorden i Den Gamle Bys kvarter fra 1974.
Tidsrejsen begynder, da Aarhus opstod i vikingetiden som en af de første byer i Danmark. En kronologisk tur fører dig herefter op gennem 1200 års historie til nutiden, hvor Aarhus tæller flere end 335.000 indbyggere. Hele historien er med, men fokus ligger på de seneste 150 års historie, hvor byen for alvor udviklede de træk, der har gjort Aarhus til Aarhus.
Historien fortælles så vidt muligt om og af de mennesker, der har boet i byen gennem tiden. Derfor har Den Gamle By valgt at kalde udstillingen Aarhus Fortæller.
Her præsenterer Den Gamle By nogle af de vigtigste sider af byens historie, der samtidig også er et stykke af Danmarks historie. Fortællingerne udfoldes blandt andet gennem historiske miljøer,
filmiske effekter, spil og aktiviteter.