Fra lysstofrør til LED på 15 minutter

Fra lysstofrør til LED på 15 minutter

Når du har læst denne nyhed, så ved du:

  • Hvorfor der er forbud mod produktion af lysstofrør
  • Hvordan du skifter dit lysstofrør til LED
  • At det kun tager 15 minutter
  • Hvordan LED-lyskilden sparer både tid og penge

Siden august 2023 har der været forbud mod produktionen af T5 og T8 lysstofrør.

Ja faktisk for alle lyskilder indeholdende kviksølv.

Det gælder også for sikkerhedsbelysning. Der er mange ældre henvisningsarmaturer (flugtvejslamper / UD lamper) og panikbelysning, der er monteret med 4, 6 eller 8 W, T5 lineære lysstofrør.

Forbuddet i grove træk
I en lang række elektroniske produkter, herunder også belysning, har kviksølv længe været forbudt, men i RoSH-direktivet, har kviksølvholdige lysstofrør været undtaget fra reglerne indtil LED-teknologien var fremskreden nok til at kunne tage over.

Fra august 2023 er lovkravet blevet, at T5 og T8 lysstofrør skal udfases. Forretninger må gerne sælge ud af lysstofrørene, men med tiden skal man kun kunne købe LED-rør.

EU vurderer, at udfasningen af T5 og T8 lysstofrør vil spare miljøet for 2,9 tons kviksølv frem mod år 2035.

Fra lysstofrør til LED på 15 minutter
Med vores LED indsats universal U16 kan du nemt og sikkert skifte fra lysstofrør til LED på kun 15 minutter. Indmaden i det eksisterende armatur fjernes, LED lyskilden monteres i de eksisterende G5-stik, og lyskilden tilsluttes driveren med den vedlagte ledning med stik. I den selvforsynende variant kobles batteriet på driveren. Driveren sættes fast i armaturet og tilsluttes til sidst til forsyningsspændingen.

Med denne type konverteringskit opnås den højeste sikkerhed, da de gamle rørs sokler ikke er spændingsførende men kun, efter ombygningen, bruges som holdere for den nye lyskilde.

Konverteringskittet fås som både enkeltsidet og dobbeltsidet henvisning og til panikbelysning samt til både centralstyrede og selvforsynende armaturer.

 

Fra lysstofrør til LED på 15 minutter

Om-konvertering er en investering – men kan spare både tid og penge
Der er selvfølgelig en vis investering i sådan en om-konvertering, men denne investering tjenes hurtigt hjem, fordi:

  • Billigere investering, da eksisterende armaturhuse genbruges – det er også godt for miljøet.
  • Mindre energiomkostninger, da LED-lys bruger mindre strøm
  • Længere levetid. Et traditionelt lysstofrør holder ca. 8000 timer, mens vores LED-kit holder ca. 50.000 timer.
  • Mindre serviceomkostninger. Der spares teknikertimer, når lyskilden ikke skal skiftes ca. hvert år men kun hvert 5. år.
  • Øget personsikkerhed, da disse nye enheder er væsentlig mere driftsstabile.

Vi sætter som altid en ære i god service og korrekt rådgivning
De selvforsynende varianter kan købes direkte på vores webshop, men har du spørgsmål eller står du med et ældre anlæg så tag endelig kontakt til os for en rådgivende samtale om muligheder, løsninger og økonomi på mail@unipoint.dk eller tlf. 9717 5777.

Fra lysstofrør til LED på 15 minutter
Fra lysstofrør til LED på 15 minutter

Vi søger Brandteknisk Projektmedarbejder - Skab sikre løsninger til fremtidens byggerier

Vil du sikre, at brandlovgivningens regler bliver efterlevet, når virksomheder bygger nyt? Og nyder du at fordybe dig i projektering, samtidig med at du har kundekontakt?

Så kom og bliv teknisk sparringspartner hos os. Vi står klar til at bygge videre på din viden, når bare du er vant til at arbejde med brandtekniske installationer.

 

Dine primære opgaver bliver at:

  • Gennemgå kundens brandstrategirapporter, bygningssagsbeskrivelser, udbudsdokumenter m.m.
  • Projektere sikkerhedsløsningen og sammenfatte tilbud.
  • Udarbejde kladder og de endelige tegninger, kabelplaner og anden dokumentation til el-installatørerne.
  • Samarbejde med vores lager om kundeleverancerne og med marketing om signaturer og QR-koder til tegningerne.
  • Holde overblik over fremdriften i alle vores projekter i CRM-systemet og giver sælgerne besked, når de skal tage fat i vores kunder.
FN verdensmål nr. 12

Verdensmål 12

Vi vil aktivt reducere brugen af emballage i vores forsendelser med +50% samt anvende certificerede bæredygtige emballageformer i fremtiden (FSC certificeret). Vi sigter efter en total udfasning af plastik fra både vores leverandører samt internt i virksomheden men vil når det er nødvendigt bruge bionedbrydelige poser som alternativ.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til at anvende certificerede bæredygtige emballageformer og arbejde hen imod en signifikant reduktion af emballagemængder ifm. produkter og forsendelse.

FN verdensmål nr. 7

Verdensmål 7

Vi vil mindske vores energiforbrug i virksomheden gennem bla. udskiftning til nye og energieffektive belysningsarmaturer, energieffektiv IT-udstyr samt effektiv og automatisk styring af vores varme.

Ligeledes vil vi købe ”Grøn strøm” så vores bidrag kan være med til at fremme forskning, udvikling og implementering af grønne energiformer.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske energi-forbruget i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre energiforbrug under fremstilling.

FN verdensmål nr. 6

Verdensmål 6

Vi vil mindske forbruget af vand i virksomheden samt aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske forbruget af vand i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre vandforbrug under fremstilling.