IKEA København ved Dybbølsbro

IKEA København ved Dybbølsbro

Det nye IKEA-varehus, som har været på tegnebrættet siden 2015, står nu færdigt og blev indviet den 16. august 2023. Det nye varehus er indrettet til folk, der bor i byen, og ovenpå varehuset bliver der en offentlig taghave med vild bynatur. Der er direkte adgang til taghaven fra nabobygningerne. Ikea København er tegnet af Dorte Mandrup og opført af Entreprenørfirmaet MT Højgaard.

UniPoint har i samarbejde med Sif-Gruppen projekteret, leveret og installeret sikkerhedsbelysning til det tre etager store varehus.

Sikkerhedsbelysningen i det 19.000 kvm store varehus indeholder tre centralanlæg med enkeltovervågning, som i alt forsyner over 880 adresserbare armaturer. UniPoint har i samarbejde med IKEA og vores leverandør produceret og leveret et panikarmatur specielt designet til IKEA’s TEGO skinnesystem.

Samtlige armaturer er med indbygget adressemodul, så de tre centralanlæg kan enkeltovervåge al sikkerhedsbelysning. I løbet af efteråret opstartes et ACM fjernovervågningssystem, hvor man kan samle overvågningen af de tre centralanlæg og dermed samtlige armaturer på en computer på en enkelt lokation. Plantegninger over hele byggeriet bliver indlæst i systemet, og man kan derved nemt og overskueligt lokalisere de enkelte armaturer, også i forbindelse med service og eventuel fejlfinding.

Dette system sikrer et altid funktionsdueligt anlæg, og gør vedligeholdelsen og serviceringen af hele sikkerhedsbelysningssystemet overskueligt og både tids- og økonomi-besparende.

IKEA København ved Dybbølsbro
IKEA København ved Dybbølsbro
IKEA København ved Dybbølsbro
FN verdensmål nr. 12

Verdensmål 12

Vi vil aktivt reducere brugen af emballage i vores forsendelser med +50% samt anvende certificerede bæredygtige emballageformer i fremtiden (FSC certificeret). Vi sigter efter en total udfasning af plastik fra både vores leverandører samt internt i virksomheden men vil når det er nødvendigt bruge bionedbrydelige poser som alternativ.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til at anvende certificerede bæredygtige emballageformer og arbejde hen imod en signifikant reduktion af emballagemængder ifm. produkter og forsendelse.

FN verdensmål nr. 7

Verdensmål 7

Vi vil mindske vores energiforbrug i virksomheden gennem bla. udskiftning til nye og energieffektive belysningsarmaturer, energieffektiv IT-udstyr samt effektiv og automatisk styring af vores varme.

Ligeledes vil vi købe ”Grøn strøm” så vores bidrag kan være med til at fremme forskning, udvikling og implementering af grønne energiformer.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske energi-forbruget i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre energiforbrug under fremstilling.

FN verdensmål nr. 6

Verdensmål 6

Vi vil mindske forbruget af vand i virksomheden samt aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske forbruget af vand i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre vandforbrug under fremstilling.