Operaparken

Operaparken

Den 27. oktober åbnede den moderne og romantiske oase midt i København Havn. Som en hyldest til Operaen, er parken tænkt som en scene, hvor den farverige beplantning danner forgrund, mellemgrund og baggrund. Centralt i parken ligger Væksthuset med café og opholdsarealer. Væksthuset er forbundet med et stort underjordisk parkeringsanlæg i to etager med plads til 300 biler.

Operaparken er inddelt i seks haver: Den Engelske Have, Den Nordiske Skov, Den Nordamerikanske Skov, Den Orientalske Have, Den Danske Egeskov samt den subtropiske skov i Væksthuset, som med organiske former og slyngende trapper strækker sig ned i parkeringsanlægget.

UniPoint har i samarbejde med Høyrup og Clemmensen A/S projekteret, leveret og idriftsat sikkerhedsbelysningen i det godt 20.000 m2 store anlæg, mest koncentreret om Væksthuset og parkeringsanlægget.

Sikkerhedsbelysningen er bygget op om to fuldt adresserbare centralanlæg. Det ene anlæg forsyner og overvåger sikkerhedsbelysningen i Væksthuset med nogle få henvisningsarmaturer og en del kombinations-armaturer. Det andet anlæg forsyner og overvåger ca. 40 henvisningsarmaturer og 150 panik armaturer i det 2 etage store parkeringsanlæg.

Alle sikkerhedsbelysningsarmaturer er leveret i sort, så de falder pænt ind i arkitekturen i både Væksthuset og parkeringsanlægget. Samtidig er alle armaturer med indbygget armaturmodul, som gør at centralanlæggene kan enkeltovervåge samtlige armaturer.

Operaparken byder på over 600 træer og et væld af planter og blomster, der som helhed er designet til at give spændende oplevelser og et nyt sceneri som årstiderne skifter. Samtidig er der lagt vægt på, at den store variation i beplantningen bidrager til gode vilkår for fugle og insekter.

Sikkerhedsbelysning Operaparken
Foto: Per Frost, Technidrone
Sikkerhedsbelysning Operaparken
Foto: Anette Dina Sørensen
Sikkerhedsbelysning Operaparken
Foto: Anette Dina Sørensen
Sikkerhedsbelysning Operaparken
Foto: UniPoint
Operaparken
FN verdensmål nr. 12

Verdensmål 12

Vi vil aktivt reducere brugen af emballage i vores forsendelser med +50% samt anvende certificerede bæredygtige emballageformer i fremtiden (FSC certificeret). Vi sigter efter en total udfasning af plastik fra både vores leverandører samt internt i virksomheden men vil når det er nødvendigt bruge bionedbrydelige poser som alternativ.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til at anvende certificerede bæredygtige emballageformer og arbejde hen imod en signifikant reduktion af emballagemængder ifm. produkter og forsendelse.

FN verdensmål nr. 7

Verdensmål 7

Vi vil mindske vores energiforbrug i virksomheden gennem bla. udskiftning til nye og energieffektive belysningsarmaturer, energieffektiv IT-udstyr samt effektiv og automatisk styring af vores varme.

Ligeledes vil vi købe ”Grøn strøm” så vores bidrag kan være med til at fremme forskning, udvikling og implementering af grønne energiformer.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske energi-forbruget i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre energiforbrug under fremstilling.

FN verdensmål nr. 6

Verdensmål 6

Vi vil mindske forbruget af vand i virksomheden samt aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske forbruget af vand i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre vandforbrug under fremstilling.