DHLs nye fragtterminal ved Kastrup Lufthavn

DHLs nye fragtterminal ved Kastrup Lufthavn

Logistikselskabet DHL har investeret 1 milliard kroner i en ny fragtterminal beliggende på Kystvejen ved Københavns Lufthavn med udsigt til egen flyflåde.

UniPoint har i samarbejde med KT Elektric i Brøndby projekteret, leveret og installeret sikkerhedsbelysning i det 26.000 kvm store fragtcenter.

Sikkerhedsbelysningen består af tre centrale nødstrømsanlæg, der forsyner ca. 150 henvisningsarmaturer og ca. 365 panikarmaturer, hvor de fleste panikarmaturer er projektører med forskellige lysstyrker, så hele flugtvejen er korrekt belyst under en evt. nødsituation. Alle armaturerne bliver strømkredsovervåget af de tre nødstrømsanlæg, som er central placeret i den store bygning.

Den topmoderne bygning huser alt fra mødelokaler, kantine, reception og 140 kontorpladser til parkerings-dæk og et automatiseringsanlæg, der kan håndtere knapt 37.000 pakker i timen døgnet rundt. Det store sorteringsanlæg består af mange trapper og gangbroer, hvilket gjorde projekteringen af sikkerhedsbelysningen i dette område til en ekstra spændende opgave.

Afstandene på nogle flugtveje, gjorde det nødvendigt at anvende vores største henvisningsarmatur Display D9, som har en læseafstand på 61 meter.

DHLs nye fragtterminal - sorteringsanlæg
DHLs nye fragtterminal - sorteringsanlæg
DHLs nye fragtterminal - sorteringsanlæg
DHLs nye fragtterminal - sorteringsanlæg

DHLs nye fragtterminal indeholder et komplekst pakke-sorteringsanlæg med mange trapper og gangbroer, der skal belyses i en eventuel evakuerings situation.

DHLs nye fragtterminal ved Kastrup Lufthavn
FN verdensmål nr. 12

Verdensmål 12

Vi vil aktivt reducere brugen af emballage i vores forsendelser med +50% samt anvende certificerede bæredygtige emballageformer i fremtiden (FSC certificeret). Vi sigter efter en total udfasning af plastik fra både vores leverandører samt internt i virksomheden men vil når det er nødvendigt bruge bionedbrydelige poser som alternativ.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til at anvende certificerede bæredygtige emballageformer og arbejde hen imod en signifikant reduktion af emballagemængder ifm. produkter og forsendelse.

FN verdensmål nr. 7

Verdensmål 7

Vi vil mindske vores energiforbrug i virksomheden gennem bla. udskiftning til nye og energieffektive belysningsarmaturer, energieffektiv IT-udstyr samt effektiv og automatisk styring af vores varme.

Ligeledes vil vi købe ”Grøn strøm” så vores bidrag kan være med til at fremme forskning, udvikling og implementering af grønne energiformer.

UniPoint vil også aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske energi-forbruget i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre energiforbrug under fremstilling.

FN verdensmål nr. 6

Verdensmål 6

Vi vil mindske forbruget af vand i virksomheden samt aktivt påvirke vores samarbejdspartnere og leverandører til også at mindske forbruget af vand i produktionerne, ved valg af produkter og emballage der kræver mindre vandforbrug under fremstilling.